Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 10.12.2018

ŚNIADANIE:  RYŻ  NA MLEKU (7), CHLEB ŻYTNI  Z MASŁEM(1,7), CHLEB STAROPOLSKI Z MASŁEM(1,7) , KIEŁBASA SZYNKOWA,  SER ŻÓŁTY(7), PAPRYKA CZERWONA, RUCOLA, HERBATA OWOCOWA 

ZUPA:  OGÓRKOWA (7,9)

II DANIE: MAKARON Z BIAŁYM SEREM I POLEWĄ TRUSKAWKOWĄ (7) ,  KOMPOT WIŚNIOWY

PODWIECZOREK: KAJZERKA Z MASŁEM (1,7),MIÓD , JABŁKO, MARCHEW DO CHRUPANIA, CIEPŁE MLEKO 

 

WTOREK 11.12.2018

ŚNIADANIE:  KAWA ZBOŻOWA (7), CHLEB  ZDRÓWKO Z MASŁEM (1,7), CHLEB GRAHAM Z MASŁEM (1,7) STÓŁ SZWEDZKI : SCHAB PIECZONY, PASTA Z TUŃCZYKA, KIEŁKI MIESZANE, SAŁATA, OGÓREK  KISZONY  

ZUPA: BIAŁA(7,9)

II DANIE: KASZA GRYCZANA , PULPET  Z ŁOPATKI WIEPRZOWEJ W SOSIE KOPERKOWYM(1,3), BURACZKI Z JABŁKIEM I CEBULKĄ, KOMPOT ŚLIWKOWY

PODWIECZOREK: CIASTO DROŻDŻOWE (1,3,7),ŻURAWINA SUSZONA, KOKTAJL JOGURTOWO- BANANOWY(7)

 

ŚRODA 12.12.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI ŻYTNIE NA MLEKU (1,7), CHLEB ZDRÓWKO  Z MASŁEM CZOSNKOWYM(1,7),KIEŁBASKI Z SZYNKI, CYKORIA, POMIDOR, MIĘTA 

ZUPA:  KAPUŚNIAK(7,9)

II DANIE:  RYŻ, FILET Z INDYKA DUSZONY Z MORELAMI (1), SAŁATA LODOWA Z ZIOŁAMI ,  KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: BUŁKA  Z ZIARNAMI I MASŁEM(1,7) , RZODKIEWKA, MANDARYNKA , KAWA ZBOŻOWA

 

CZWARTEK 13.12.2018

ŚNIADANIE: BAWARKA(7), CHLEB SŁONECZNIKOWY  Z MASŁEM(1,7), CHLEB BALTONOWSKI Z MASŁEM(1,7), STÓŁ SZWEDZKI : POLĘDWICA GOBARTO,  PASTA MARCHEWKOWA(9), PAPRYKA ŻÓŁTA, SAŁATA KOLOROWA 

ZUPA: JARZYNOWA (7,9)

II DANIE: KASZA JĘCZMIENNA(1), GULASZ WOŁOWY (1), OGÓREK KISZONY ,  KOMPOT PORZECZKOWY

PODWIECZOREK: CHLEB ŻYTNI Z MASŁEM (1,7),JAJKO, GRUSZKA,  KAWA  INKA(7) 

 

PIĄTEK 14.12.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI JAGLANE  NA MLEKU (1,7), CHLEB ZDRÓWKO  Z MASŁEM(1,7), CHLEB GRAHAM Z MASŁEM (1,7), PASZTET, SER ŻÓŁTY(7) , POMIDOR, ROSZPONKA, HERBATA KOPERKOWA

ZUPA:  ZACIERKOWA (1, 9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, KOTLET Z DORSZA(1,3,4), FASOLKA SZPARAGOWA , KOMPOT TRUSKAWKOWY

PODWIECZOREK: BUŁKA  ORKISZOWA Z MASŁEM(1,3,7), SEREK PUSZYSTY (1,7), MELON,   CIEPŁE MLEKO (7)

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra, kwasek cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.