Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK 15.01.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU (1,7), CHLEB ZDRÓWKO Z MASŁEM (1,7), SZYNKA, RZODKIEWKA, SEREK ALMETTE ZE SZCZYPIORKIEM (7), HERBATA OWOCOWA

ZUPA: OGÓRKOWA (7,9)

II DANIE: RYŻ Z JABŁKIEM I JOGURTEM (1,3,7), KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: BUŁKA Z ZIARNEM I MASŁEM (1,7), JAJKO, SZCZYPIOR, KAWA INKA, GRUSZKA 

 

WTOREK 16.01.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE NA MLEKU (1,7), CHLEB SŁONECZNIKOWY Z MASŁEM (1,7), SZYNKA, POMIDOR, DŻEM, HERBATA KOPERKOWA

ZUPA: ŻUREK (9)   

II DANIE: KASZA JĘCZMIENNA (1) ,GULASZ(1) ,OGÓREK KISZONY, KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CIASTO DROŻDŻOWE, MLEKO (7), JABŁKO    

 

ŚRODA 17.01.2018

ŚNIADANIE: KASZA MANNA Z RODZYNKAMI NA MLEKU (1,7), CHLEB RAZOWY Z MASŁEM (1,7), SZYNKA (7),OGÓREK KWASZONY, BIAŁY SER Z RZODKIEWKĄ, HERBATA ŻURAWINOWA

ZUPA: Z SOCZEWICY (9)

II DANIE: ZIEMNIAKI, PULPET DROBIOWY W SOSIE POMIDOROWYM, SAŁATKA CESARSKA, KOMPOT WIELOOWOCOWY 

PODWIECZOREK: CHRUPEK KUKURYDZIANY, MLEKO (7), BANAN

 

CZWARTEK 18.01.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI ŻYTNIE  NA MLEKU (7), CHLEB ZDRÓWKO Z MASŁEM (1,7), SZYNKA,SAŁATA, SEREK ALMETTE Z PAPRYKĄ (7), HERBATA WIŚNIOWA

ZUPA: ZACIERKOWA (1,7,9)

II DANIE: ZIEMNIAKI, KLOPSIK WIEPRZOWY, SAŁATA LODOWA W SOSIE ZIOŁOWYM, KOMPOT WIELOOWOCOWY 

PODWIECZOREK: CHLEB SŁONECZNIKOWY Z MASŁEM I MIODEM (1), KAKAO (7), MANDARYNKA

 

PIĄTEK 19.01.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI JAGLANE NA MLEKU, CHLEB STAROPOLSKI Z MASŁEM, SZYNKA, POMIDOR, SER ŻÓŁTY, RZODKIEWKA, HERBATA RUMIANKOWA

ZUPA: KARTOFLANKA ( 1,9)

II DANIE: ZIEMNIAKI, RYBA SMAŻONA (1,3,4), GOTOWANE BROKUŁY, KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: BEZCUKROWE CIASTKO ZBOŻOWE, MUS OWOCOWY KUBUŚ

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra, kwasek cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.